Normal_ceb19ecab13ef49d5a992b4857742da6

Om digitalisering in het voortgezet onderwijs in het licht te zetten, hebben Stichting ION, DKJL en Thomas & Charles voor de ION DeBattle de handen ineen geslagen. Stichting ION wil digitalisering in het voortgezet onderwijs versnellen, en het mogelijk maken ICT effectief te integreren in de onderwijssector met als doel scholen te ontzorgen op gebied van ICT. 

DKJL leert leerlingen een gefundeerde mening te vormen, te luisteren naar anderen en met heldere argumenten te komen. Thomas & Charles is een partner van Stichting ION en ondersteunt onderwijsinstellingen bij het formuleren van hun vraagstukken met betrekking tot de organisatie van onderwijs. Het uiteindelijke doel van de samenwerking tussen de drie partijen is om leerlingen in het voortgezet onderwijs een stem te geven en zij die beslissen de handvaten te geven om digitalisering binnen hun school te versnellen en/of te realiseren.
 
Over Stichting Innovatief Onderwijs Nederland
Heeft u een vraagstuk over ICT? Wilt u gebruikmaken van ICT-inzichten die andere scholen al hebben opgedaan? Of het gaat om visie, content, competentie of infrastructuur? Stichting ION brengt uiteenlopende partijen bij elkaar, die gezamenlijk innovatieve ontwikkelingen stimuleren ter bevordering van digitalisering op scholen. Door ICT-kennis te bundelen en een Onderwijs ICT-partner- platform te ontwikkelen, dat door alle VO-scholen kan worden gebruikt, hoeft niet iedere school zelf het wiel uit te vinden, maar profiteren ze van elkaars inspanningen. Hierdoor kunnen scholen sneller en tegen lage kosten hun digitale strategie uitrollen.
 
Stichting ION gelooft erin dat het ICT-fundament in ieder geval stabiel moet zijn, hiervoor levert Stichting ION een complete infrastructuur als dienst, samen met gerenommeerde ICT bedrijven zoals Eurofiber, Avit/Xantes, EMC, Cisco en Reasonnet. Deze hoogwaardige infrastructuur is speciaal toegesneden op de behoeften van scholen en biedt alles wat nodig is om de ICT-veranderingen en ontwikkelingen die op de scholen afkomen het hoofd te bieden. Dat geldt niet alleen voor de techniek, maar ook voor de financiering: afrekening vindt plaats op basis van het betalen voor gebruik, per leerling per maand. Bovendien heeft de school helemaal geen omkijken meer naar het dagelijks beheer en de beschikbare capaciteit. Daarnaast is Stichting ION als bruggenbouwer actief bezig om digitale diensten op onze open onderwijsmarktplaats aan te sluiten.