Logo_gouda_lok_het_segment_7002acd3-cccc-4971-aa39-784bae76d4b0

Feest in de aula van Praktijkschool Het Segment in Gouda. De school mocht de TotallyTraffic Award 2015 in de categorie Schoolplannen in ontvangst nemen. In aanwezigheid van alle leerlingen reikte verkeersveiligheidsambassadeur voor Midden-Holland Hilde Niezen (tevens wethouder van Gouda) uit. De coördinator voor TotallyTraffic op de school, Mariska Korssen, ontving een eervolle vermelding.
 

TotallyTraffic Award
De TotallyTraffic Award wordt jaarlijks uitgeloofd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) om de inzet voor de verkeersveiligheid en verkeerseducatie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs te stimuleren en te belonen. Er zijn dit jaar voor het eerst prijzen in twee categorieën: schoolplannen en personen. De inzet op dit onderwerp is belangrijk, want er vallen jaarlijks veel slachtoffers in deze leeftijdsgroep. Verkeerseducatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van veilig verkeersgedrag bij leerlingen zelf. ROV-ZH, de Regionale Projectgroepen Verkeersveiligheid en hun partners in de regio ondersteunen scholen voor voortgezet onderwijs met diverse middelen om deze verkeerseducatie mogelijk te maken.
 
Het Segment
Het Segment, een betrekkelijke nieuwkomer binnen het programma TotallyTraffic, heeft het onderwerp bijzonder voortvarend opgepakt: in het plan voor 2015-2016 is een groot aantal lesmodules opgenomen, verdeeld over alle leerjaren van de school. Een groot aantal van deze modules wordt juist door eigen docenten van de school gegeven of met de leerlingen voorbereid. Dit laatste was de doorslaggevende reden voor de jury om de prijs aan Het Segment toe te kennen. De jury o.l.v. Rik van der Linden (verkeersveiligheidsambassadeur voor de Drechtsteden en wethouder van Dordrecht) was unaniem in het besluit. De aan de school toegekende prijs bestaat uit de TotallyTraffic wisseltrofee, een cheque van € 2.500,= voor verkeerseducatie, een wandbord en een certificaat. Mariska Korssen heeft een cadeaucheque en een certificaat ontvangen.
 
Overige prijzen
De TotallyTraffic Award 2015 in de categorie personen wordt vandaag uitgereikt aan een docent in Gorinchem. Overige eervolle vermeldingen gaan naar twee docenten in andere Zuid-Hollandse regio’s