Normal_binnenin3

Afgelopen weekend staken in Nieuwegein zo’n 400 vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land: NLdoet. In Nieuwegein werden in twee dagen 35 klussen geklaard. Inwoners, MaS-en ROC-leerlingen, medewerkers van de gemeente en andere organisaties gingen aan de slag als vrijwilliger.

Nieuwegeins college actief tijdens NLdoet
Vrijdagochtend 11 maart waren de burgemeester en wethouders eerst aanwezig bij het ROC Midden Nederland (Newtonbaan) om zo’n honderd leerlingen veel klusplezier toe te wensen tijdens deze NLdoet-dag. Vervolgens vertrokken zij, samen met twintig ROC leerlingen naar Geinsche Hof waar ze hielpen de tuinen lenteproof te maken. ’s Middags ging wethouder Johan Gadella naar Fort Jutphaas om ook daar de handen uit de mouwen te steken. Wethouder Martijn Stekelenburg hielp zaterdag 12 maart met het in orde maken van het vernieuwde schoolplein van de PC Koningin Beatrixschool.
 
Kennismaken met vrijwilligerswerk
‘Samen voor Nieuwegein’ coördineert NLdoet in Nieuwegein. Intermediair Karin Beenen: ’Ik organiseer dit samen met de collega’s van het team vrijwillige inzet van MOvactor. Dit jaar zijn er weer meer klussen en klussers aangemeld dan voorgaande jaren. Dat is super mooi! Voor de organisaties die meedoen worden veel klussen gedaan die je anders met je eigen groep van vrijwilligers niet voor elkaar krijgt. Meedoen aan NLdoet kan ervoor zorgen dat iemand ook daarna vrijwilligerswerk wil doen. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen in Nieuwegein, ook al is het maar een paar dagen per jaar. Op deze manier past vrijwilligerswerk in ieders agenda! Er zijn kleine en grote vrijwilligerstaken. Het team vrijwillige inzet van MOvactor kan iedereen die iets wil doen, helpen aan passend vrijwilligerswerk. Op de website van MOvactor vindt u hierover meer informatie onder het kopje ‘vrijwillige inzet'.
 
Foto’s
Op de website www.samenvoornieuwegein.nl vindt u vanaf dinsdag 15 maart foto’s die gemaakt zij van de verschillende klussen.
 
Kijk voor meer informatie over NLdoet op www.nldoet.nl.