Normal_big-data

Welke sporen laat u achter als u in de cloud werkt? Wat moet u weten als het om de veiligheid van leerlinggegevens gaat? Waar staan uw documenten als u in de cloud gaat werken? Mag u documenten zomaar delen met ouders, collega’s? Welke plichten en verantwoordelijkheden heeft een school daarbij? Er komen steeds meer methodegebonden softwareoplossingen en leerlingvolgsystemen de school in die data genereren, maar wie is eigenaar van al die data die in het onderwijsleerproces wordt gegenereerd en opgeslagen? En vooral: welke vaardigheden moet je als docent of leerkracht hebben om deze data effectief in het onderwijs in te zetten?

Unieke studiedag
Op donderdag 14 januari 2016 organiseert Like to Share de Studiedag Big data & Privacy bij Meeting Plaza in Utrecht. Deze studiedag is ingericht volgens het Flipping the Classroom model. U moet rekening houden met een studiebelasting van 12 uur, waarbij u 6 uur voorbereidingstijd heeft aan de studiedag. De studiedag zelf kost ook 6 uur.
 
U krijgt na inschrijving toegang tot vijf of zes uitgebreide videopresentaties waarmee u zich voorbereidt op de bijeenkomst. Op de studiedag zelf maakt u kennis met de sprekers en vindt de verdiepingsslag plaats. Bovendien kunt u een waardevol netwerk opbouwen van vakgenoten die verbonden zijn aan vergelijkbare instellingen als de uwe.
 
Flipping the Classroom
In plaats dat u bij een reguliere studiedag in korte tijd een vrijwel onmogelijke hoeveelheid informatie moet verwerken, maakt u efficiënt gebruik van eigentijdse technologie. Wanneer u zich inschrijft voor deze studiedag, krijgt u toegang tot exclusief videomateriaal. De presentaties kunt u bekijken op een moment dat het u schikt.
 
Op de studiedag zelf is daardoor veel ruimte voor verwerking en verdieping, interactieve werkvormen en netwerken. U krijgt de gelegenheid om te discussiëren met vakgenoten, waardoor u na afloop niet enkel inhoudelijk helemaal up-to-date bent, maar ook beschikt over een netwerk van vakgenoten met soortgelijke interesses en verantwoordelijkheden.
 
Aanmelden
Aanmelden kan via de website: http://bigdataenprivacy.nl. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze studiedag, klikt u dan op de button onderaan de pagina en vult u het inschrijvingsformulier in. Wanneer u zich inschrijft, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. U kunt deze inzien via onderstaande button.
 
Als u zich aanmeldt, krijgt u toegang tot exclusief videomateriaal. Tijdens de studiedag zelf zijn koffie, thee en een lunch inbegrepen.
 
Kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €295 excl. BTW. Wanneer twee of meer deelnemers van dezelfde instelling zich aanmelden, geldt een groepskorting van €50 per persoon.