Normal_kapstok_school_kleuterklas_jassen_rugzak
De onenigheid tussen basisscholen De Klimroos en Al Arqam in Utrecht lijkt opgelost. Begin deze maand oordeelde de rechter dat De Klimroos voortaan het schoolgebouw moet delen met de nieuwe islamitische basisschool. Aanvankelijk wilde het gesprek tussen beide scholen niet op gang komen, maar nu zijn er toch in goed overleg afspraken te zijn gemaakt, schrijft de Utrechtse wethouder van Onderwijs in een brief aan de gemeenteraad. Dit meldt DUIC.
 

Basisschool De Klimroos had een kort geding aangespannen om te voorkomen dat ze voortaan hun pand moeten delen met de nieuwe islamitische basisschool zoals de gemeente wil. Ze waren bang dat veel van hun islamitische leerlingen zouden overstappen naar Al Arqam. Volgens de gemeente is het onderbrengen van Al Arqam in het pand van De Klimroos echter de enige geschikte huisvestigingsmogelijkheid in Utrecht voor de nieuwe school. De rechter stelde de gemeente in het gelijk en dus moesten beide scholen toch met elkaar door één deur zien te komen.

Inmiddels zijn er gesprekken geweest tussen beide schoolbesturen en met de gemeente, laat de wethouder weten aan de gemeenteraad. Er zijn afspraken gemaakt over het gezamenlijk gebruik van het pand en over zaken als schooltijden en communicatie met ouders. Beide scholen hebben te kennen gegeven elkaar te zullen blijven opzoeken voor onderlinge afstemming.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids